Gå dig til et længere liv

Gå dig til et længere liv

Følgende artikel tager udgangspunkt i videnskab.dk’s artikel “Gå dig til et længere liv – og 9 andre gode grunde til at sætte ekstra gang i fodtøjet”


Det er velkendt, at fysisk aktivitet er en af ​​de vigtigste faktorer for at opretholde en sund krop og et klart sind. Gåture er en enkel og effektiv måde at øge din fysiske aktivitet på og opnå sundhedsmæssige fordele.


Professor Bente Klarlund har givet 10 forklaringer på, hvorfor både krop og sind har gavn af at sætte den ene fod foran den anden. Dette omfatter at mindske risikoen for demens, blodpropper og kræft, styrke hjertet og gøre dig mere kreativ.


En nyere undersøgelse fulgte 4.840 amerikanere over en tiårig periode og konkluderede, at jo flere skridt du tager, desto længere vil du leve. Risikoen for tidlig død var 50 procent lavere blandt deltagerne, der gik 8.000 skridt dagligt sammenlignet med dem, der kun gik 4.000 skridt. At gå 10.000 skridt hver dag kan derfor forlænge dit liv.


Fysisk aktivitet kan også nedsætte risikoen for type 2-diabetes, og jo mere du går, jo mere intensivt du går, jo større effekt har det på blodsukkeret. Hvis du allerede har type 2-diabetes, kan regelmæssige gåture bidrage til at regulere blodsukkeret.


Gåture kan også mindske risikoen for mindst 13 forskellige former for kræft. Store befolkningsstudier med mere end 1,4 millioner mennesker viser, at en fysisk aktiv livsstil mindsker risikoen for kræft.


Endelig viser mange studier, at fysisk aktivitet kan nedsætte risikoen for hjertesygdomme. Et stort studie af amerikanske kvindelige sygeplejersker viste, at fysisk inaktivitet øger risikoen for hjertesygdom. Gåture er en effektiv måde at modvirke dette på, og de, der gik mest, havde en mere end halveret risiko for blodpropper i hjertet.


Der er mange andre fordele ved at gåture, herunder at forbedre humøret, reducere stress, øge energiniveauet og forbedre kvaliteten af søvnen. Derfor er det vigtigt at gøre det til en vane at gå en tur hver dag.


Hos Movewell har vi specialiseret os i at hjælpe virksomheder med at få en sundere arbejdsdag med vores koncept Move On. Læs mere om Move On her, og få en sundere hverdag i jeres virksomhed.

Se herunder vores udvalg af FUSION Recharge tøj, som er perfekt til gåturen.