Hvordan en gåtur i frokostpausen hjælper din arbejdsdag

Hvordan en gåtur i frokostpausen hjælper din arbejdsdag

Følgende artikel tager udgangspunkt i videnskab.dk’s artikel “30 minutters gåtur i kan redde din arbejdsdag”

En 30 minutters gåtur i frokostpausen kan redde din arbejdsdag

Hvis du er en af de mange som arbejder på kontor, og bruger det meste af arbejdsdagen siddende på en stol, har vi gode nyheder til dig! Forskning viser, at en halv times gåtur i midten af dagen kan give dig mere energi og et bedre humør, så du kan yde mere på arbejdet. Og det bedste af det hele er, at det ikke kræver mere end 30 minutter af din tid.

En undersøgelse lavet af den danske forsker, Cecilie Thøgersen-Ntoumani, på University of Birmingham, viste, at en halv times gåtur tre gange om ugen kan øge begejstringen og evnen til at slappe af, og samtidig nedsætte følelsen af nervøsitet og stress betydeligt. Deltagerne rapporterede om deres følelser to gange om dagen i en app, og analysen af svarene viste, at deltagere i gå-gruppen oplevede bedre humør end en tilsvarende kontrolgruppe, der ikke gik ture i frokostpausen. Derudover viste analysen også, at deltagerne i gå-gruppen oplevede mindre nervøsitet på arbejdsdage, hvor de gik en tur, sammenlignet med andre arbejdsdage, hvor de holdt sig på kontorstolen.

Resultatet af denne undersøgelse er vigtigt, fordi humørændringer kan have konsekvenser for produktiviteten på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at tage pauser i løbet af arbejdsdagen og bruge tiden på at bevæge sig, så man kan opretholde en høj arbejdsindsats.

Som en virksomhed er det vigtigt at tage ansvar for medarbejdernes sundhed og velvære, og det er her Movewell kan hjælpe. Med vores koncept Move On kan vi hjælpe med at implementere en sundhedsstrategi, der inkluderer fysisk aktivitet og bevægelse i løbet af arbejdsdagen. Vi kan også hjælpe med at skabe rammerne for, at medarbejderne kan tage en pause fra skærmen og bevæge sig udenfor i frokostpausen. 

Move On er en ny, unik kombination af forskellige succesfulde greb, der giver medarbejdere på fremtidens arbejdspladser forbedret sundhed, trivsel og fællesskab. Afkastet er ikke kun mindre sygefravær og forebyggelse af stress! Move On efterlader også medarbejderne og dermed virksomheden med fornyet energi, styrket fællesskab og større overskud. 

Move On er for alle. Også de motionsuvante. Koncept indeholder et meningsfuldt kickoff arrangement, en hold-app/gamification, eksklusivt tøj fra danske FUSION, motiverende podcasts til pausen eller gå-turen.

Bevægelse i løbet af dagen har en positiv effekt på både den fysiske og mentale sundhed, og det kan hjælpe med at øge produktiviteten på arbejdspladsen. Så hvorfor ikke tage skridtet og implementere en sundhedsstrategi i din virksomhed, så medarbejderne kan få mest muligt ud af deres arbejdsdag?

Se herunder vores udvalg af FUSION Recharge tøj, som er perfekt til gåturen.